Samen sterk!

Of het nu de teelt, de handel, een boeket of één van onze sociale projecten betreft: Madiba brengt verbinding. In “Samen sterk” zoeken we deze verbinding met één van de partners van Madiba Flower Power op. Voor deze editie spraken wij met Gerco Drenker, category manager snijbloemen bij Blume2000.

Een bloemenman in hart en nieren
Met meer dan 30 jaar ervaring kent Gerco Drenker de bloemenwereld als zijn eigen binnenzak. Ooit begon hij in de bloemenwinkels van zijn ouders, tegenwoordig is hij category manager snijbloemen voor Blume2000. In de tijd tussen de bloemenwinkel van zijn ouders en één van de grootste bloemistenketens van Duitsland, heeft Gerco door de jaren heen verschillende stappen gezet. Zo werkte hij o.a. voor de Marketing en Verkoopafdeling van Royal FloraHolland, was hij 8 jaar actief voor een exporteur en werkte hij ruim 12 jaar lang voor een veredelaar. Gerco heeft in zijn carrière in alle schakels van de bloemenketen zijn ervaring en kennis opgedaan. Hierdoor is zijn netwerk in de sector zeer groot. Het mag dan ook duidelijk zijn: Gerco is een bloemenman in hart en nieren!

Postcodegebied 2000
Inmiddels werkt Gerco alweer enige tijd voor Blume2000, een bloemistenketen die zijn naam dankt aan het postcodegebied waar de eerste winkel in 1974 werd geopend. Door de jaren heen is de keten flink gegroeid en kent het nu meer dan 250 verkooppunten in heel Duitsland, met daarnaast nog een goed bezochte webshop.

Blume2000 levert de bloemen verkoopklaar aan bij zijn eigen winkels!

Van A tot Z
Blume2000 heeft alles in eigen beheer. Vanaf de inkoop op de veiling tot en met het moment van de verkoop aan de klant: Blume2000 heeft overal zijn eigen mensen voor.

Dat de Duitse bloemistenketen veel waarde hecht aan zijn eigen mensen blijkt ook wel uit het interne opleidingstraject dat Blume2000 aan zijn mensen aanbiedt. Zo leiden zij zelf hun bloemisten op en blijft het vak voortbestaan. Zo investeren ze niet alleen in hun mensen, maar ook in de toekomst van de hele sector!

Een volledig aanbod
Het winkelschap van Blume2000 is royaal gevuld en de klant komt er vrijwel iedere denkbare bloem tegen. Voor Gerco houdt dit in dat hij verantwoordelijk is voor de inkoop van meer dan 48 productgroepen, waar Madiba er één van is.

Een goede basis
De relatie tussen Blume2000 en Madiba gaat al een flink aantal jaren mee. Net als Blume2000 is ook Madiba met de ontwikkelingen van de markt meegegroeid. Ooit begon het met John van de Westeringh als de enige kweker en bestond het assortiment alleen uit de enkelbloemige variëteiten. Inmiddels is zowel het aantal kwekers als het aantal beschikbare rassen flink uitgebreid en kan er op iedere vraag vanuit de markt een passend antwoord worden aangeboden. Ondanks de groei van de beide partijen heeft Gerco nog altijd vrijwel dagelijks contact met John van de Westeringh. Met de klant mee kunnen denken en het bieden van flexibiliteit is wat Gerco in dat contact kan waarderen.

Gerco zijn relatie met Madiba gaat al jaren mee!

Focus op focus
Vragen we Gerco naar de wensen van de consument, ziet hij een aanzienlijke toename in de vraag naar pomponnen. Onze Bico Bonga was dan ook een welkome toevoeging aan het assortiment en de aanstaande groene pompon ziet hij met veel plezier tegemoet. Als tip geeft Gerco uitsluitend mee dat het assortiment van Madiba niet over-compleet moet raken. Focus op het introduceren van de gewenste rassen en het voorkomen van de introductie van rassen die bestaande namen in het vaarwater zitten zal er volgens Gerco toe leiden dat Madiba een mooie toekomst tegemoet gaat. Een toekomst vol van verrassende variëteiten en waardevolle samenwerkingen. En daar zetten wij graag op in!