Samen sterk!

Of het nu de teelt, de handel, een boeket of één van onze sociale projecten betreft: Madiba brengt verbinding. In “Samen sterk” zoeken we deze verbinding met één van de partners van Madiba Flower Power op. Voor deze editie spraken wij met Theo Plasmeijer, chrysanten inkoper bij Hilverda De Boer.

Een bekend gezicht
Wie Hilverda De Boer zegt, zegt Theo Plasmeijer. Theo, chrysanteninkoper bij één van de grootste bloemenexporteurs die ons land rijk is, is een bekend gezicht in de wereld van groen en bloem. Al sinds 1984 is hij dagelijks actief in de sector en dat doet hij nog altijd met een ontembaar enthousiasme. Dat Theo zich thuis voelt in deze sector is zo vreemd nog niet, gezien ook zijn eigen ouders actief waren in de verkoop van bloemen en planten. Het is hem dus letterlijk met de paplepel ingegoten en het duurde dan ook niet lang voordat Theo in dezelfde sector als zijn ouders aan het werk ging. Eerst met diverse vakantie- en weekendbaantjes bij de nabij gelegen kwekers, later bij diverse exporteurs, om uiteindelijk bij Hilverda De Boer terecht te komen.

Wereldwijd bereik

Met een geschiedenis die terug gaat tot 1909 heeft Hilverda De Boer inmiddels een flinke klantenkring opgebouwd en belevert het dagelijks ruim 1500 partijen, verspreid over de hele wereld. Voor de klant is de keuze bij Hilverda De Boer vrijwel oneindig. Van bloemen, planten en snijgroen tot en met droogbloemen en toebehoren: bij Hilverda De Boer is het allemaal met één klik op de knop binnen handbereik. Kijken we specifiek naar de snijchrysant, dan zien we ook daar een assortiment die zijn weerga niet kent. Pluis, tros, santini en Madiba: het aanbod in de webshop is enorm.

Hilverda De Boer biedt zijn klanten een ruime keuze aan Madiba’s

Meten is weten
Met Theo als de verantwoordelijk inkoper van dit grote assortiment is hij niet alleen een belangrijk persoon binnen Hilverda De Boer, maar ook een graag geziene gast bij de landelijke chrysantenkwekers. Wekelijks is hij dan ook op pad, en bezoekt hij diverse kwekers om de stand van zaken in de gaten te houden. Zo weet Theo waar hij de komende tijd aan toe is wat betreft aanbod en kwaliteit, en verkrijgen de kwekers feedback vanuit de markt. Een echt win-win situatie dus!

Een warme band
Ook de Madiba kwekers worden met grote regelmaat door Theo bezocht. Vrijwel wekelijks bezoekt hij één van de Madiba tuinen, allen gelegen in de Bommelerwaard. En zit een bezoek er niet in? Dan wordt de actuele stand van zaken via de telefoon besproken. De band tussen Theo en de Madiba kwekers is daarmee warm te noemen. Dat dit nauwe contact zijn vruchten afwerpt moge duidelijk zijn, want Theo is met name te spreken over de continue en betrouwbare kwaliteit van Madiba. En zo weet niet alleen Theo vrijwel altijd waar hij aan toe is, maar kan ook de bloemist blind vertrouwen op een goed product.

Echte Flower Power
Naast de kwaliteit kent Madiba volgens Theo ook nog andere voordelen. Zo voegt één tak Madiba al een groot volume toe aan het boeket, te danken aan het grote aantal bloemen dat op iedere tak te vinden is. Een ander kenmerk dat Theo zijn liefde voor Madiba voedt betreft het lange vaasleven dat het product aan de consument biedt. Madiba maakt zijn slogan “Flower power” volgens Theo dan ook meer dan waar. Misschien dat daar nóg een goede match tussen Madiba en Theo ligt, want ook Theo zal nog een lange tijd door blijven gaan met een ontembare passie voor zijn vak. Ook dat is échte Flower Power!

“Meten is weten!”