Samen sterk!

Of het nu de teelt, de handel, een boeket of één van onze sociale projecten betreft: Madiba brengt verbinding. In “Samen sterk” zoeken we deze verbinding met één van de partners van Madiba Flower Power op. Voor deze editie spraken wij met Sam Star, chrysanten inkoper bij Vianen Flowers.

Focus op groei!
Ooit begon het allemaal met Joost Vianen en de verkoop van bloemen en planten aan enkele Engelse partijen. Nu, ruim 20 jaar later, telt Vianen Flowers meer dan 200 werknemers en belevert het klanten van over de hele wereld. Het Verenigd Koninkrijk is daarbij nog altijd de grootste afzetmarkt voor de Rijnsburgse exporteur, maar ook de Duitse, Franse en Scandinavische bloemenhandelaren hebben in Vianen Flowers intussen een betrouwbare partner gevonden. Zelfs tot in de verre Arabische landen aan toe zijn de bloemen van de Vianen Flowers terug te vinden. De top is overigens nog lang niet bereikt, want het aantal bloemenhandelaren dat zijn waar bij Vianen Flowers inkoopt blijft groeien.

Sam is een groot fan van Madiba!

Een inkoper in hart en nieren!
Één van de mensen die zich dagelijks inzet voor de klanten van Vianen Flowers is Sam Star. Zelf zit hij al ruim 25 jaar in het vak. In eerste instantie hield hij zich altijd bezig met de inkoop van seizoensbloemen, maar sinds hij ruim vier jaar geleden startte bij Vianen Flowers koopt hij dagelijks flinke aantallen chrysanten in. Vele kleuren, vormen en soorten passeren dagelijks de koelcel van Vianen Flowers, waarmee de chrysant zelfs op de tweede plek staat van de meest ingekochte bloemsoorten.

Een groot fan
Als inkoper van de chrysanten koopt Sam ook vrijwel dagelijks flinke aantallen Madiba’s mee. Het was Sam zelf die de Madiba binnen Vianen Flowers introduceerde. Het lieve en frisse bloemetje sprak Sam aan en zodoende dat hij de eerste “potjes” Madiba voor de webshop begon mee te kopen. Dat Sam het bij het juiste eind had bleek al snel, toen de terugvraag naar Madiba begon op te lopen. Inmiddels is Vianen Flowers één van de grotere klokafnemers van Madiba en zal de afname naar verwachting alleen nog maar toe blijven nemen.

Sam keurt nog dagelijks eigenhandig het klokaanbod van de veiling.

Het moet gewoon goed zijn
Vianen Flowers levert grotendeels aan de bloemist uit het hogere segment. Dat betekent dat er een grote vraag is naar producten van een constante en betrouwbare kwaliteit. Dit maakt Madiba volgens Sam een geschikt product voor de klant van Vianen Flowers. Sam, die nog dagelijks voor de veiling uit in de koelcel te vinden is om de in te kopen bloemen eigenhandig te keuren, wilt simpelweg het beste voor zijn klanten. Naast kwaliteit is ook beschikbaarheid een criterium waar Sam zwaar aan weegt. De klanten van Vianen Flowers moeten niet misgrijpen, maar vrijwel blindelings op het aanbod kunnen vertrouwen. Met een goede vertegenwoordiging op de Nederlandse veilingen maakt dat Madiba Flower Power ook hierin aan de wensen van Sam voldoet.