Samen sterk!

Of het nu de teelt, de handel, een boeket of één van onze sociale projecten betreft: Madiba brengt verbinding. In “Samen sterk” zoeken we deze verbinding met één van de partners van Madiba Flower Power op. Voor deze editie spraken wij met Anita, relatie manager bij Bart Blooms.

Passie als drijfveer

Dat passie en gedrevenheid een organisatie ver kunnen brengen blijkt wel uit het verhaal van Bart Blooms. Een aantal jaar geleden begon het in Honselersdijk gevestigde bedrijf vanuit de wens om de hoogwaardige Franse bloemist in de mooiste en meeste exclusieve bloemen te kunnen voorzien. Nu, inmiddels vijf jaar later en met ruim hondervijftig klanten verspreid over heel Frankrijk, is Bart Blooms een zeer gewaardeerde naam en wint het nog dagelijks aan terrein op de Franstalige gronden. Speciaal voor deze editie van Samen Sterk spraken wij met Anita, relatiemanager voor Bart Blooms

Een stevig fundament

Ruim vijf jaar geleden stapte Anita bij de directie van van Duyvenvoorde binnen. Van Duyvenvoorde, het moederbedrijf achter Bart Blooms, mistte destijds de schakel richting de Franse bloemist en het was Anita die hier samen met haar man Wim verandering in wilde gaan brengen. Geheel in lijn met de visie van van Duyvenvoorde zou de Franse bloemist volledig worden ontzorgd en zouden het persoonlijke contact met de klant en een uitmuntend product het verschil gaan maken.

Een ware tongbreker

Alhoewel van Duyvenvoorde ook destijds al bekend stond als toonaangevende exporteur, was er echter nog één uitdaging die het toetreden tot de Franse markt in de weg lag: de naam van het Zuid-Hollandse bedrijf. De Franse tongval maakte de naam “van Duyvenvoorde” tot een ware tongbreker en dus moest er naar een alternatief gezocht worden. Men koos voor Bart Blooms, een naam die enerzijds goed was uit te spreken door de Franstalige bloemist en anderzijds eer aan deed aan de grondlegger van het vooraanstaande exportbedrijf: Bart J. van Duyvenvoorde.

Onderdeel van het geheel

Eenmaal aangekomen in de koelcel van van Duyvenvoorde staan er vele karren vol bloemen van hoogwaardige kwaliteit in kaarsrechte rijen opgesteld. Het volledige pakket aan bloemen is er te vinden, waaronder ook een grote selectie aan chrysanten. Onder de klanten van Bart Blooms is er enerzijds een voorkeur voor grootbloemige pluischrysanten zoals Antonov en Topspin, maar vinden ook vele kleinbloemige chrysanten hun weg naar Frankrijk. De Madiba’s zijn hier een mooi voorbeeld van, die in vele kleuren en vormen in de koelcel van van Duyvenvoorde zijn terug te vinden. Steeds vaker kiest de Franse bloemist voor het pakket aan variëteiten die Madiba te bieden heeft, wat met name te danken is aan het volume dat iedere tak Madiba aan een boeket toevoegt. Naast het volume blijkt de Franse bloemist ook gecharmeerd door het lieve bloemetje en het uitstekende vaasleven.

Geschikt voor ieder moment

Mede dankzij de vele kleuren en bloemvormen die binnen het gehele Madiba pakket te verkrijgen zijn, is er altijd wel een Madiba die bruikbaar is voor de klant van Bart Blooms. Of het nu zomer of winter is, of dat het om een bruiloft of de aankleding van een hotel gaat: Madiba heeft altijd een passend antwoord op de vraag van de bloemist. Hierdoor is er ook een groeiende vraag naar Madiba vanuit de evenementenbranche, waar men nog puur naar het product kijkt en waar kleur en vorm leidend zijn. Juist dankzij de diversiteit aan beschikbare Madiba-rassen ziet Bart Blooms hier het perfecte antwoord op de vraag vanuit de bloemist.

Een goede match

Dat Madiba goed vertegenwoordigd is in de koelcel van van Duyvenvoorde, is niet alleen de danken aan de diversiteit binnen het pakket aan variëteiten. Na een bezoek aan de telers bleek Madiba namelijk ook op zakelijk vlak een goede match voor van Duyvenvoorde. Zo delen zij beiden een focus op het belang van passie voor het product en zijn de zaken bij zowel de Madiba kwekers als van Duyvenvoorde netjes voor elkaar. Zo zijn Madiba en Bart Blooms als onderdeel van van Duyvenvoorde tezamen een koppel met echte flowerpower!