Samen sterk!

Of het nu de teelt, de handel, een boeket of één van onze sociale projecten betreft: Madiba brengt verbinding. In “samen sterk” zoeken we deze verbinding met één van de partners van Madiba flower power op. Voor deze editie spraken wij met René Ververs, directeur van het in de Kwakel gevestigde Verbeek en Bol.

Aangenaam!
Wie het kantoor aan de Ginkgo in de Kwakel binnenstapt maakt direct kennis met de aangename sfeer die het bedrijf kenmerkt. Er is een gezonde drukte om alle orders voor de Engelse Moederdag op tijd de deur uit te krijgen, maar tussen de bedrijven door wordt er ruim tijd vrij gemaakt voor een gesprek over het bedrijf, de Moederdagdrukte en de relatie met Madiba flower power.

Een verkoper in hart en nieren
Te midden van het hele team aan in- en verkopers zit René Ververs, één van de twee directeuren die aan het roer van Verbeek en Bol staan. Ooit begon René bij Verbeek en Bol als verkoper op de Engelse retail, een positie die hij eigenlijk nooit helemaal meer heeft losgelaten. Verkopen vindt René namelijk simpelweg nog altijd het leukste om te doen. Zelfs nu dat hij samen met collega Iwan Springintveld de directie vormt van dit bloeiende bedrijf. Een bedrijf dat zijn sporen in de wereldwijde handel in bloemen en planten inmiddels wel verdiend heeft!

Madiba Tanga Pink in de koelcel bij Verbeek en Bol

Een rijke geschiedenis
De geschiedenis van Verbeek en Bol gaat terug tot het jaar 1924, toen zij begonnen met de verkoop van bloemen en planten vanaf een locatie op de eerste Nederlandse bloemenveiling. Het bedrijf groeide al snel uit naar een voor zijn tijd toonaangevende onderneming en binnen de kortste keren reden er eigen vrachtwagens op Duitsland en Zwitserland. Inmiddels is Verbeek en Bol actief in 51 landen, waarbij het transport nu wordt uitbesteed aan andere partijen.

Een team in topconditie!
Dat je met de juiste mensen op de juiste plek de grootste stappen kunt zetten lijken ze bij Verbeek en Bol dan ook maar al te goed te begrijpen. En het is mede dankzij dit hechte team van ruim 60 specialisten dat het familiebedrijf stevig in zijn schoenen staat en de drukte van de aankomende Engelse Moederdag goed aan kan. Met name de zachte kleuren als wit en roze doen het dit jaar erg goed. Denk aan een Tanga Pink of een Lindi white. De Engelse retail en E-tail neemt ze in grote aantallen af. Verspreid over 10 dagen gaan er ruim 200 vrachtwagens vol bloemen richting Engeland. Meer dan 15 miljoen bloemstelen worden er voor de Engelse Moederdag door Verbeek en Bol verhandeld.

Betrokken vanaf de eerste koop
Alhoewel de familie Verbeek en de familie Bol inmiddels al even niet meer in het bedrijf zitten, blijft het familiegevoel in het DNA van het bedrijf bestaan. Zorg voor elkaar en investeren in relaties staan dan ook hoog in het vaandel bij Verbeek en Bol. Ook voor wat betreft het contact met de klant. Er is en blijft een betrokkenheid vanaf de eerste koop.

Directeur René Ververs (L) en inkoper Wilbert van Senten (R)

Het belang van gevoel
Vragen we René naar de relatie met Madiba flower power, blijkt de opgebouwde relatie tussen Verbeek en Bol en de kwekers ook van groot belang te zijn. De samenwerking tussen Verbeek en Bol begon met John van de Westeringh, waar René zijn waardering direct over laat blijken. Open, eerlijk, betrouwbaar en redelijk.  In deze wereld moet je volgens René uit hetzelfde hout gesneden zijn, wil je een hechte relatie met elkaar op kunnen bouwen. Cijfers zijn belangrijk, maar het gevoel lijkt nog altijd leidend te zijn. En dat is een kijk op het leven waar wij ons als Madiba Flower Power volledig in weten te vinden!

Inkoper Wilbert van Senten met Madiba Tanga Pink

In contact met Verbeek en Bol

Adres: Ginko 26, 14124 LE De Kwakel
Tel: +31 (0)297 519 360
Mail: info@verbeek-bol.nl