Sociaal nieuws

Madiba, (Social) Flower Power
Sinds 2008 biedt Stichting Sengerema kansarme Tanzaniaanse jongeren de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. De stichting geeft ze scholing en de mogelijkheid voor microkrediet als ze een goed plan hebben voor een eigen bedrijfje. Madiba Flower Power draagt een financieel steentje bij aan Stichting Sengerema. Benieuwd wat we met deze financiële steun al voor elkaar hebben weten te krijgen? Lees dan het onderstaande verhaal vanuit de stichting zelf.

Stichting Sengerema

Stichting Sengerema biedt sinds 2008 Tanzaniaanse jongeren een duurzame oplossing om aan de armoede te ontsnappen, door het opstarten van een eigen bedrijfje. Er is in Tanzania een enorm tekort aan werkgevers en ondernemers, als motor van de economie en bestrijding van de armoede.

logo stichting sengerema

Een succesverhaal
Jaarlijks organiseert Stichting Sengerema voor een groep jongeren een intensief opleidings- en trainingsprogramma, een startkapitaal en begeleiding na de start van hun eigen onderneming.
Één van de jongeren die inmiddels een succesvolle onderneming heeft weten op te bouwe is Mr. Spice. Met zijn onderneming kweekt hij vele soorten kruiden, midden in één van de stadstuinen die Arusha rijk is. Te denken valt aan Basilicum, Peterselie, Dille, Koriander en Tijm, maar ook groenten zoals Spinazie. Zijn producten verkoopt Mr. Spice vervolgens aan expats en hotels uit de buurt. En het succes is daarmee nog nog niet over, want door een stijgend aantal toeristen en expats blijft ook de afzet van Mr. Spice groeien.