Social nieuws

Madiba, (Social) Flower Power
Sinds 2008 biedt Stichting Sengerema kansarme Tanzaniaanse jongeren de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. De stichting geeft ze scholing en de mogelijkheid voor microkrediet als ze een goed plan hebben voor een eigen bedrijfje. Madiba Flower Power draagt een financieel steentje bij aan Stichting Sengerema. Benieuwd wat we met deze financiële steun al voor elkaar hebben weten te krijgen? Lees dan het onderstaande verhaal vanuit de stichting zelf.

Stichting Sengerema

Stichting Sengerema biedt sinds 2008 Tanzaniaanse jongeren een duurzame oplossing om aan de armoede te ontsnappen, door het opstarten van een eigen bedrijfje. Er is in Tanzania een enorm tekort aan werkgevers en ondernemers, als motor van de economie en bestrijding van de armoede.

Een succesverhaal
Jaarlijks organiseert Stichting Sengerema voor een groep jongeren een intensief opleidings- en trainingsprogramma, een startkapitaal en begeleiding na de start van hun eigen onderneming.
Één van de personen die inmiddels een succesvolle onderneming heeft weten op te bouwen is Ayub Godbless. Ayub is trotse eigenaar van Makini Swing Adventures, een speeltuin in Aurhsa die bekend staat om de locatie. Vanwege de ligging op een hellign heb je vanaf het park namelijk een adembenemd uitzicht. Hiermee is de speeltuin van Ayub een ware trekpleister voor toeristen geworden en genieten jaarlijke talloze mensen van de prachtige flora en fauna die de omgeving te bieden heeft.